MUMC+

Patiëntinformatie

Stemmingsveranderingen na Electroconvulsietherapie (ECT)

Met de PsyMate App op uw smartphone

Binnenkort krijgt u in het Maastricht UMC+ de behandeling Electroconvulsietherapie (ECT). Voor deze behandeling wordt u enkele weken opgenomen op verpleegafdeling B1 Psychiatrie.
Bij opname vragen wij u om via een App op uw telefoon een aantal korte vragen te beantwoorden. Als u akkoord gaat, installeren wij de PsyMate App op uw telefoon.
Op dit blad informeren wij u over de PsyMate App.

Waarom de PsyMate App?

De PsyMate App is speciaal ontwikkeld om stemmingsveranderingen in kaart te brengen. Door een aantal vragen te beantwoorden via deze App proberen wij inzicht te krijgen in het beloop van uw stemming rondom deze behandeling. Nadat de PsyMate App op uw smartphone geïnstalleerd is, ontvangt u automatisch tien keer per dag een melding in de vorm van een “beep”.

PsyMate App

Wat doe ik na een “beep”?

Bij elke “beep” opent u de PsyMate App en vult u de korte vragenlijst in. De vragen hebben telkens betrekking op het moment vlak voor de “beep”. Het beantwoorden duurt ongeveer vijf minuten.

Wat gebeurt er als ik een “beep” mis?

Om het verloop van uw stemming zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen, is het wel belangrijk dat u de vragenlijsten van zo veel mogelijk “beeps” invult. Als u de melding niet hebt gehoord, en dus de vragen niet hebt ingevuld, is dat niet zo erg. U kunt gewoon verder gaan met de dingen waar u mee bezig bent. Zorg wel dat u uw smartphone altijd kunt horen.

Wat kan ik met deze informatie?

Met de informatie die wij van de PsyMate App krijgen, kunnen we meer inzicht krijgen in uw stemming op verschillende momenten gedurende dag. Hierdoor kunnen wij u beter helpen.

Wanneer start ik?

U heeft waarschijnlijk op dinsdagochtend uw opnamegesprek. Op dinsdagmiddag, na het opnamegesprek, komt Anoek Meijers óf Sjors van de Weijer bij u langs om u op weg te helpen met de PsyMate App. Na uw opnamegesprek starten de meldingen. U krijgt drie weken lang meldingen via de Psymate App. Hieronder vindt u een overzicht van de dagen waarop deze “beeps” worden aangeboden.

Overzicht starten met PsyMate App

Contact

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.30u tot 15.00u.
Anoek Meijers           06-36 04 21 34
Sjors van de Weijer 06-36 05 70 87

Laatst bijgewerkt op 10 februari 2021