MUMC+

Patiëntinformatie

Coronacrisis en kanker: veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Algemene informatie

Op de website van het MUMC+ staat belangrijke informatie over het coronavirus. Hier zijn al een heleboel antwoorden te vinden.

Veel vragen en antwoorden m.b.t. kanker zijn te vinden op www.kanker.nl/overig/coronavirus-en-kanker. Zij beschikken ook over een infolijn (0800-0226622).

Ook op de website van het RIVM kunt u de meestgestelde vragen en adviezen over het coronavirus bekijken. De overheid heeft een speciaal telefoonnummer waar u terecht kunt met vragen: 0800-1351.

 Volg ook onze facebookpagina.

Veelgestelde vragen

Extra informatie

Wellicht zit u met vragen als “Waarom wordt mijn behandeling uitgesteld?”, “Ik word momenteel met chemotherapie behandelend, kan ik deze behandeling voorzetten?” of “Hoe lang duurt het na chemobehandeling voordat je immuunsysteem hersteld is?”.

Deze vragen zijn moeilijk algemeen te beantwoorden, omdat de situatie snel verandert en voor elke persoon anders is. Uw behandelend arts beoordeelt zorgvuldig uw individuele situatie en houdt daarbij rekening met de risico’s.  Schrijf uw vragen op en bespreek ze tijdens het eerstvolgend (telefonisch) consult met uw behandelend specialist.

MUMC+

Contact

Indien u het antwoord op uw vraag hier niet terug kunt vinden, adviseren wij u contact op te nemen met de poli Oncologie.

Email: poli.oncologie@mumc.nl
Telefoonnummer: 043-3876400

Indien uw vraag specifiek over uw behandeling gaat, neem dan contact op met uw behandelaar.

 

Ga wél naar de dokter - ook nu!

Het aantal kankerdiagnoses daalt, zo blijkt uit de gegevens van het IKNL. Mensen blijven weg uit het ziekenhuis en bij de huisarts. Ze zijn bang om besmet te raken met het coronavirus of denken dat de zorg overbelast is. Daarom roepen verschillende kankerorganisaties op om je te blijven melden met klachten. Want de zorg voor mensen met kanker gaat gewoon door.

Laatst bijgewerkt op 19 april 2022