Facetalk

Patiëntinformatie

Facetalk

Uw online spreekkamer

Beeldbellen met uw behandelend arts vanaf thuis

Om te voorkomen dat patiënten onnodig vaak naar het ziekenhuis moeten komen voor een (herhaal)afspraak op de polikliniek, maken onze artsen steeds vaker afspraken via telefoon, brief of e-mail. Dit noemen we consulten op afstand. Uw arts kan dit aan u voorstellen of misschien bent u zelf geïnteresseerd in een afspraak op afstand. Bespreek dit dan met uw arts.

FaceTalk

In dit informatieblad informeren wij u over Facetalk. Facetalk is een online spreekkamer waarin u veilig kunt beeldbellen met uw arts. Het Maastricht UMC+ maakt deze manier van contact met uw behandeld arts graag mogelijk.

Facetalk

Hoe werkt het?

In overleg met uw behandelend arts kunt u kiezen voor een beeldbel-consult. Het beeldbel-consult wordt dan voor u ingepland en u ontvangt van ons (via e-mail) een afsprakenbrief. Daarnaast ontvangt u een aparte e-mail met een link voor toegang tot het beeldbel-consult. Kunt u deze e-mails niet terugvinden? Controleer dan of deze e-mails niet per ongeluk terecht zijn gekomen in de map ‘ongewenste post’ (spam).

Op de dag van uw afspraak komt u via de link in de e-mail in de online spreekkamer. Wij vragen u om 5 minuten vóór uw afspraak in te loggen en te wachten in de online wachtkamer. Als de arts beschikbaar is start het gesprek vanzelf.  Zie ook de handleiding Facetalk

Veilig en vertrouwd

Beeldmateriaal wordt niet opgenomen of bewaard. FaceTalk voldoet aan vereiste privacy- en informatiebeveiligingseisen voor zorgtoepassingen. Alles wat u bespreekt blijft tussen u en uw behandelend arts.

Wat heeft u nodig?

Gebruik voor FaceTalk bij voorkeur een tablet. Installeer in de appstore of playstore de gratis FaceTalk app, geschikt voor Android en iOS tablets. Zorg ervoor dat deze app geïnstalleerd is voordat het consult plaatsvindt. Door te klikken op de link in de e-mail die u eerder heeft ontvangen komt u in de online spreekkamer terecht.

Voor een beeldbel-consult zijn een goede draadloze internetverbinding, camera en microfoon op uw tablet, telefoon of computer nodig. FaceTalk vraagt om toestemming voor het gebruik van de camera en microfoon. Geef hiervoor toestemming. Test het volume van het geluid vooraf, dit scheelt tijd in het consult.

Derde persoon

Wilt u een familielid of mantelzorger betrekken bij een beeldbel-consult? Dat kan. Vraag uw arts dan om een meekijkcode. Alle deelnemers zijn in beeld en doen met de eigen tablet mee met het gesprek.

Beeldbel-consult vergelijkbaar met afspraak in het ziekenhuis

Het ziekenhuis brengt een beeldbel-afspraak via FaceTalk op dezelfde wijze in rekening als een afspraak in het ziekenhuis. Houd er dus rekening mee dat de kosten van een consult op afstand hetzelfde zijn als de kosten van een afspraak waarbij u naar het ziekenhuis moet komen. Buiten dat u niet naar het ziekenhuis hoeft te komen, is er geen verschil in zorginhoud en tijdsduur tussen een polikliniekbezoek en een consult of afstand. Het consult op afstand voldoet aan dezelfde voorwaarden die ook gelden voor (herhaal)afspraken op de polikliniek. Van een consult op afstand vindt dus ook inhoudelijke verslaglegging plaats in uw medisch dossier en terugkoppeling aan uw huisarts.

Stappen

Zorginnovatieloket

Hulp nodig of vragen? Neem telefonisch contact op met het Zorginnovatieloket van het MUMC+. Elke werkdag zijn we bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 043-3871999

Laatst bijgewerkt op 15 september 2020