Facetalk

Patiëntinformatie

Beeldbellen - Handleiding FaceTalk

Beeldbellen met uw behandelend arts vanaf thuis

Hoe werkt beeldbellen via FaceTalk?

  • U heeft van ons een afsprakenbrief voor een beeldbel-consult ontvangen. Uw arts heeft u daarnaast via e-mail een link gestuurd. Ter voorbereiding van het beeldbel-consult volgt u hieronder de stappen 1 en 2.
  • Heeft u een 'meekijken'-code ontvangen van uw zorgverlener voor het beeldbel-consult? Dan volgt u stappen 3 en 4.

Stap 1: naar de digitale wachtkamer

Voordat u naar de digitale wachtkamer gaat is het belangrijk te bepalen welk apparaat u hiervoor gaat gebruiken:

  • Gebruikt u een tablet of een smartphone, dan vragen we u vooraf de gratis Facetalk app te downloaden. Deze vindt u in de App Store (Iphone/Ipad) of Google Play Store (o.a. Samsung en Huawei) onder de naam ‘FaceTalk’. Het logo van de FaceTalk app ziet er zo uit als de afbeelding hiernaast.
  • Gebruikt u een computer of laptop, dan hoeft u geen app te downloaden. Facetalk zal dan gebruik maken van een webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox of Chrome).

    LET OP: Er moet wél een camera en een microfoon geïnstalleerd zijn.

Voor het starten van het geplande beeldbel-consult gaat u naar de e-mail die u van het ziekenhuis heeft ontvangen met de link naar de online wachtkamer. 
LET OP: deze e-mail kan in uw ongewenste post zijn terechtgekomen.

Klik op de knop ‘digitale wachtkamer’ in de e-mail. Zie voor een voorbeeld de afbeelding hier rechts.

Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van de FaceTalk app vraagt uw tablet of computer toestemming voor het gebruik van de camera en microfoon. Geef hiervoor toestemming.

Wij vragen u om 5 minuten vóór uw afspraak in te loggen en te wachten in de online wachtkamer. U kunt zelf het beeldbel-consult niet starten, maar u wacht totdat u een melding krijgt dat uw arts aanwezig is in de gesprekskamer.

Hoe de online wachtkamer er uitziet, ziet u op de afbeelding hier rechts.

geel
logo facetalk
brief facetalk
Wachtkamer facetalk

Stap 2: tijdens het beeldbel-consult

Wanneer het beeldbel-consult is gestart kunt u met de onderstaande knoppen de camera, microfoon en het volume aan-  of uitzetten. 

Met de roodgekleurde telefoonknop kunt u het beeldbel-consult beëindigen.

Uitknop

Stap 3: de FaceTalk app installeren indien u een ‘Meekijken’-code heeft ontvangen

Indien u van uw zorgverlener een ‘Meekijken’-code heeft ontvangen downloadt u voor het beeldbel-consult alvast de gratis FaceTalk app. Deze vindt u in de App Store (Iphone/Ipad) of Google Play Store (o.a. Samsung en Huawei) onder de naam ‘FaceTalk’. Het logo van de FaceTalk app ziet er zo uit als de afbeelding hiernaast.

logo facetalk
geel

Stap 4: ‘meekijken’-code

Open de FaceTalk app en klik op ‘Ik heb een code!’. Vul in het volgende scherm de ‘meekijken’-code in en klik op ‘start video gesprek’. Op de afbeelding hiernaast ziet u hoe dit er uitziet.

Code facetalk

Praktische tips

Enkele tips die het beeldbellen aangenamer  maakt:

  • Familie kan deelnemen aan het gesprek. Voorkom echter door elkaar heen praten.
  • Vermijd omgevingsgeluiden. Denk aan spelende kinderen, radio of tv enz.
  • Kleed u gepast. 
  • Loop niet door het beeld.

Zorginnovatieloket

Heeft u vragen over FaceTalk? Neem dan contact op met het Zorginnovatieloket van het Maastricht UMC+. Hier kunnen patiënten en bezoekers terecht met alle vragen over  beeldbellen en andere elektronische zorgtoepassingen.

Elke werkdag zijn wij bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur op het telefoonnummer 043-3871999. U kunt ons ook mailen via Zorginnovatieloket@mumc.nl.

Laatst bijgewerkt op 25 oktober 2021