Maastricht UMC+

Folder

Ergotherapeutisch onderzoek, AMPS

Assessment of Motor and Process Skills

U krijgt een ergotherapeutisch onderzoek. We noemen dit onderzoek ook AMPS. U krijgt dit onderzoek, omdat u problemen heeft met het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten.

Het onderzoek gebeurt op de afdeling Ergotherapie. U vindt de afdeling op verdieping 0. Volg de bordjes B – 0 paars. (www.mumcplattegrond.nl/#map/d0_d21)
Komt u van buiten het ziekenhuis? Neem dan in de Serrehal de lift naar beneden.
Gebruikt u een rolstoel of scootmobiel? Neem dan de ingang van Revalidatie op verdieping 0. Volg vanaf hier de bordjes naar de afdeling Ergotherapie.

In deze folder leest u meer over dit onderzoek.

ASMP

Over het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de ergotherapeut. Zij onderzoekt waarom u moeite heeft met bepaalde dagelijkse situaties. Denk hierbij aan taken in het huishouden. Of aan het verzorgen van uzelf of uw gezinsleden.
Tijdens het onderzoek doet u verschillende taken. De ergotherapeut kijkt naar wat u wel en niet kan. Zij kijkt ook naar hoeveel moeite u dat kost. En of u deze taken veilig en zelfstandig kunt doen. De ergotherapeut let daarbij op twee dingen:

  • Hoe u beweegt en gebruik maakt van voorwerpen (). We noemen dit motorische vaardigheden.
  • Hoe u taken organiseert. Doet u de dingen in een logische volgorde? En lukt het u om problemen zelfstandig op te lossen? We noemen dit procesvaardigheden.

Na afloop van het onderzoek bespreekt de ergotherapeut de resultaten met u. U hoort dan ook of verdere behandeling nodig is.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Bel of mail ons dan.

Afdeling Ergotherapie
Telefoon 043-387 7915, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.
E-mail: info.ergotherapie@mumc.nl

Laatst bijgewerkt op 20 juni 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-380