hoofdingang

Patiëntinformatie

Televisie, Radio, Internet en Telefonie

Tijdens uw opname

Tijdens uw opname in het Maastricht UMC+ kunt u gratis gebruik maken van internet en televisie. Op de meeste verpleegafdelingen binnen het Maastricht UMC+ mag u uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Heeft u geen eigen mobiele telefoon dan kunt u een mobiele telefoon kopen. Op dit blad krijgt u hierover meer informatie.

Televisie en Radio

In het Maastricht UMC+ kunt u gratis televisie kijken en radio luisteren.

Zenderoverzicht
U vindt een volledig zenderoverzicht bij uw bed op uw kamer.

Maastricht UMC+ televisiekanaal
Op zender 26 vindt u het eigen kanaal van het ziekenhuis. Via dit kanaal wordt u op de hoogte gehouden van allerlei zaken die van belang zijn tijdens uw verblijf. Daarnaast kunt u hier kijken naar uitzendingen van bijvoorbeeld Bert Buis kindertelevisie en de bezinningsbijeenkomst op zondagochtenden en feestdagen.

Afstandsbediening televisie

Internet

Op de verpleegafdeling kunt u gratis gebruik maken van het Maastricht UMC+ gasten WiFi. Hierdoor kunt u op uw eigen laptop, tablet of smartphone, draadloos internetten en e-mailen.

Inloggen op de WiFi
1. Selecteren van ‘KPN’ als draadloos netwerk
2. Internet browser starten, de inlogpagina start automatisch
3. Accepteren van de voorwaarden door op ‘start nu’ te klikken

Uitloggen
Wanneer u uw sessie wilt beëindigen, dient u uit te loggen. Dit kunt u doen middels de uitlogknop op https://logout.hotspots

Waar?
In alle hoofd- en bijgebouwen van Maastricht UMC+

Hoe werkt het kopen van een mobiele telefoon

 • U kunt een mobiele telefoon kopen bij het Servicebureau Facilitair bedrijf op werkdagen van 08.30-16.30 uur.
 • U vindt het Servicepunt medewerkers op niveau 0. Neem in de Serrehal lift C, D, E ,F en ga één verdieping lager. U vindt het Servicebureau aan uw linkerhand.
 • De prijs van de telefoon  is Euro 17,50, de prijs van een seniorentelefoon bedraagt Euro 40,00 exclusief simkaart, de prijs van de simkaart bedraagt Euro 5,00.

Waar dient u rekening mee te houden

 • Betalen; u kunt contant of met pin betalen bij het Servicebureau.
 • Soort mobiele telefoon; wij verkopen zowel reguliere alsook senioren telefoons met extra grote toetsen en eenvoudig gebruik.
 • Bent u zelf niet in staat om naar het Servicebureau te komen, dan kunt u via de verpleging contact (laten) opnemen met het Servicebureau. Op een met u afgesproken tijdstip komt een medewerker van het Servicebureau naar u toe met een mobiele telefoon en een simkaart. De kosten worden via een incasso ingehouden.

Let op

 • Door gevoelige apparatuur op de intensive care afdelingen is het gebruik van het gasten WiFi niet mogelijk.
 • Houdt er rekening mee dat u op afdelingen met kritische medische apparatuur ook het gebruik van mobiele telefoons verboden is. Deze verpleegafdelingen geven dit duidelijk aan met een waarschuwingssticker op de toegangsdeuren. Bij twijfel adviseren wij u hiernaar te informeren bij de verpleegkundige.
 • Trek nooit zomaar een stekker uit het stopcontact om uw eigen laptop in te steken.
 • Houdt u bij het gebruik van uw laptop, telefoon, radio en televisie rekening met uw omgeving. Gebruik zo weinig mogelijk het geluid en houdt rekening met de tijdstippen. Zet bijvoorbeeld uw telefoon op stil, maak gebruik van een koptelefoon en houdt er rekening mee dat ’s nachts tikken op een toetsenbord hinderlijk kan zijn voor uw kamergenoten.
 • Het gebruik van uw laptop, tablet, of smartphone is voor eigen risico. U kunt het ziekenhuis niet aansprakelijk stellen voor beschadiging of diefstal.

Contact

Ondervindt u problemen, is er sprake van een storing of heeft u vragen over de televisie of radio? Meldt u dan bij de verpleging op uw afdeling.

Voor vragen over het gasten WiFi kunt u contact opnemen met KPN via het gratis nummer 0800-0414.

Laatst bijgewerkt op 25 februari 2022