_

Folder

Gebruik plaszak

Informatie folder

Plassen in een plaszak na een CT-scan

U krijgt tijdens de CT-scan een contrastvloeistof in een bloedvat gespoten. Deze vloeistof gaat uw lichaam ook weer uit als u plast. We willen voorkomen dat de vloeistof in het rioolwater terecht komt. Want het is moeilijk om de contrastvloeistof weer uit het rioolwater te zuiveren. Daarom vragen we aan u om de eerste vier keer na de CT-scan te plassen in de plaszak in plaats van in de toiletpot. Zo komt uw plas met de contrastvloeistof niet in het rioolwater terecht. Die vier plaszakken krijgt u van de laborant na de CT-scan.

Hoe gebruikt u de plaszak?

De eerste vier keer dat u moet plassen (na de CT-scan), neemt u de plaszak mee naar het toilet. Daar plast u in de plaszak in plaats van in de toiletpot. Daarna kan de plaszak gewoon bij het restafval in de afvalbak. Gooi de plaszak dus niet in de toiletpot.

Misschien lijkt het ongemakkelijk, maar plassen in de plaszak kost net zoveel tijd én is net zo schoon als plassen in de toiletpot.  De plaszak heeft een speciale vorm die makkelijk is om in te plassen voor iedereen! In de plaszak zitten hele kleine korrels die van uw plas een soort gel maken. Het wordt dus geen kliederboel.

We horen graag uw mening!

Heeft u de plaszak gebruikt? Ging dat goed? En bent u tevreden over de uitleg van de plaszak? Dat willen we graag weten. Want met uw antwoorden kunnen we het gebruik van de plaszak nog makkelijker maken. Laat uw mening horen en vul de online vragenlijst in. Op de verpakking van de plaszakken staat de link naar de online vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Contact

Heeft u nog vragen over de plaszak?

Ga dan naar www.plaszakziekenhuis.nl

Serehal
Laatst bijgewerkt op 4 november 2022