MUMC+

Folder

Polikliniek Seksuologie

Voor hulp bij seksuele problemen

In deze folder informeren wij u over de polikliniek Seksuologie van het MUMC+.

De polikliniek Seksuologie bevindt zich bij de poli Psychiatrie & (Neuro)Psychologie en bij het Vrouw, Moeder en Kind Centrum.

Poli Seksuologie

Wie zijn wij?

De polikliniek Seksuologie maakt deel uit van de afdelingen Gynaecologie en Psychiatrie en (Neuro)Psychologie van het MUMC+. Op de poli Seksuologie werken diverse klinisch psychologen en seksuologen nauw samen met diverse medisch specialisten (o.a. psychiaters, oncologen, urologen, internisten), bekkenfysiotherapeuten, vrijgevestigde seksuologen en psychologen.

Wat doen wij?

Wij houden ons bezig met onderzoek, begeleiding en behandeling van vrouwen en mannen met seksuele problemen. Men kan denken aan de volgende problemen:

  • pijn bij het vrijen
  • vaginisme
  • verminderd seksueel verlangen
  • seksuele problemen als oorzaak of gevolg van vruchtbaarheidsproblemen
  • seksuele problemen als oorzaak of gevolg van medische aandoeningen

We zijn een landelijk expertisecentrum voor vrouwen met seksuele pijnstoornissen. In samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden hebben we een nieuwe, kortdurende en zeer effectieve behandelmethode ontwikkeld voor vrouwen met vaginisme. Ook bieden we een groepsbehandeling aan voor vrouwen met seksuele pijn.
Naast de patiëntenzorg zijn wij actief in diverse onderwijstaken, multidisciplinaire overleggen (overleg tussen verschillende specialismen) en het ontwikkelen en verbeteren van behandelmethoden.

Wie kan bij ons terecht?

Vrouwen en mannen van alle leeftijden met vragen of problemen op het gebied van seksualiteit kunnen bij ons terecht. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw medisch specialist van het MUMC+.

Contact

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Polikliniek Seksuologie.
Telefoonnummer: 043-387 71 00
Emailadres: poli.psychiatrie.psychologie@mumc.nl

Laatst bijgewerkt op 5 september 2022