MUMC+

Patiëntinformatie

Polikliniek Seksuologie

Voor hulp bij seksuele problemen

In dit informatieblad informeren wij u over de polikliek Seksuologie van het Maastricht UMC+ (MUMC+). U vindt ons bij de poli Psychiatrie & (Neuro)Psychologie en bij het Vrouw, Moeder en Kind Centrum.

Poli Seksuologie

Wie zijn wij?

De polikliniek Seksuologie maakt deel uit van de afdelingen Gynaecologie en Psychiatrie en (Neuro)Psychologie van het MUMC+. Op de poli Seksuologie werken een gynaecoloog en diverse klinisch psychologen/seksuologen en neuropsychologen nauw samen met diverse medisch specialisten (o.a. psychiaters, oncologen, urologen, internisten), bekkenfysiotherapeuten, vrijgevestigde seksuologen en psychologen.

Wat doen wij?

Wij houden ons bezig met onderzoek, begeleiding en behandeling van vrouwen en mannen met seksuele problemen, zoals pijn bij het vrijen, vaginisme, verminderd seksueel verlangen en seksuele problemen als oorzaak of gevolg van vruchtbaarheidsproblemen en/of medische aandoeningen.
We zijn een landelijk expertisecentrum voor vrouwen met seksuele pijnstoornissen. In samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden hebben we een nieuwe, kortdurende en zeer effectieve behandelmethode ontwikkeld voor vrouwen met vaginisme en een groepsbehandeling voor vrouwen met seksuele pijn.
Naast de patiëntenzorg zijn wij actief in diverse onderwijstaken, multidisciplinaire overleggen (overleg tussen verschillende specialismen) en het ontwikkelen en verbeteren van behandelmethoden.

Wie kan bij ons terecht?

Vrouwen en mannen van alle leeftijden met vragen of problemen op het gebied van seksualiteit kunnen bij ons terecht. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of de medisch specialist van het MUMC+.

Contact

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft kunt contact opnemen met het secretariaat van de Polikliniek Seksuologie.
T: 043-387 71 00
E: poli.psychiatrie.psychologie@mumc.nl

Laatst bijgewerkt op 10 februari 2021