oefenzaal 1 afd. Fysiotherapie

Patiëntinformatie

Poliklinische patiëntenafdeling Fysiotherapie

Algemene informatie over uw poliklinisch bezoek aan de afdeling Fysiotherapie

De afdeling Fysiotherapie bevindt zich op niveau 0. Hier komt u door vanaf de Serrehal (niveau 1) route B te volgen en lift of trap te nemen. Vanaf daar staat de afdeling aangegeven. Hebt u begeleiding nodig vanuit de Serrehal naar de afdeling, maak dan gebruik van de diensten van de Vrijwilligers. U vindt hun bij de hoofdingang en in de hal van het Poliplein.

 

 

oef fitness

Wat kunt u van ons verwachten

Het aanbod van behandelingen is bij de afdeling Fysiotherapie zeer gevarieerd. Van uw behandelend fysiotherapeut krijgt u bij uw eerste bezoek meer informatie over het type fysiotherapie dat u gaat krijgen. Houd er rekening mee, dat u voor het betreden van de oefenzaal / sportzaal, géén schoenen met zwarte zolen mag dragen.

Hebt u meerdere afspraken in het ziekenhuis op verschillende afdelingen, dan proberen wij daar rekening mee te houden. Daarnaast vragen wij u, om wachttijden te voorkomen, voldoende tijd tussen uw afspraken te plannen.

oef
oefenzaal 1

Uw afspraak

Op de dag van uw afspraak meldt u zich bij de balie van Revalidatie/Fysiotherapie niveau 0. Neem uw afsprakenbrief of kaartje telkens mee. Bij de balie vertellen wij u in welke wachtruimte (A t/m H) u kunt plaatsnemen. Hier wordt u door de fysiotherapeut opgehaald.

Om uw persoonlijke eigendommen veilig op te bergen, zijn er garderobekastjes beschikbaar. Krijgt u hydrotherapie (therapie in water), dan zijn er aan het gebruik van het bad bepaalde regels vastgesteld in verband met hygiëne en veiligheid. Meer informatie ontvangt u van uw behandelend fysiotherapeut.

Belangrijk

  • Bent u verhinderd dan vragen wij u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren te annuleren of te laten wijzigen.
  • Tijdens uw sessie met de fysiotherapeut is het belangrijk dat u zich houdt aan de gegeven instructies om blessures te voorkomen.
  • Het MUMC+ is niet aansprakelijk voor het verlies van gestolen of vermiste eigendommen.
  • Het MUMC+ is niet aansprakelijk voor letselschade/blessures, tenzij de fysiotherapeut een fout maakt. 

Vergoeding van fysiotherapie in het Ziekenhuis

Informeer voor uw afspraak bij uw zorgverzekeraar hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan, in het bijzonder wanneer u niet aanvullend verzekerd bent. 

Klachtenopvang MUMC+

Bent u niet tevreden over de gang van zaken, maak dit eerst bespreekbaar met betreffende behandelaar of afdelingshoofd. Bent u nog niet tevreden dan kunt u altijd een klacht indienen. Voor meer informatie zie onderstaande website:

https://www.mumc.nl/patient-bezoeker/praktisch/klacht-indienen/uw-klacht-bespreken-met-de-klachtenfunctionaris

Route en Parkeren

voor informatie over route en parkeren zie: http://www.mumc.nl/patienten-en-bezoekers/praktisch/route-en-parkeren.

Bent u aantoonbaar slecht ter been, dan kunt u gebruik maken van de parkeergelegenheid van de Revalidatie/Fysiotherapie afdeling. Volg hiervoor de bordjes Revalidatie/Dialyse.

Contact

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen dan beantwoorden wij deze graag.

Afdeling Fysiotherapie
T: 043-387 71 46
maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur

Website

Laatst bijgewerkt op 25 oktober 2021