mumc+ GOED

Folder

Knieboek: mijn behandelteam

Het MUMC+ is een opleidingsziekenhuis. Naast de orthopedisch chirurg zijn ook arts- assistenten, een zaalarts en andere disciplines bij uw behandeling betrokken. Gedurende uw opname krijgt u dus te maken met verschillende artsen en medewerkers. Wij zetten ze hier voor u op een rijtje. De verschillende teamleden van het behandelteam worden in dit patiëntendagboek aangeduid met gekleurde pictogrammen. Zo kunt u in één oogopslag zien welke teamleden op welk moment voor u beschikbaar zijn.

icon1

De orthopedisch chirurg is een medisch specialist op het gebied van botten en gewrichten. Zolang u bij ons onder behandeling bent, is één orthopedisch chirurg uw hoofdbehandelaar en daarmee ook altijd eindverantwoordelijk. Wilt u met uw hoofdbehandelaar spreken, laat het dan uw behandelend arts of de verpleging weten of maak rechtstreeks een afspraak met uw hoofdbehandelaar

De naam van mijn orthopedisch chirurg is: ........................................

De arts-assistent is een arts in opleiding tot orthopedisch chirurg. Uw behandelend arts is vaak een arts-assistent en u ziet hem of haar op de polikliniek orthopedie. De arts-assistent werkt altijd onder eindverantwoordelijkheid van uw medisch specialist. De arts-assistent kan ook worden aangeduid met AIOS. Omdat de AIOS tijdens hun opleiding regelmatig van opleidingsplaats wisselen, kan het zijn dat u gedurende uw opname met verschillende arts-assistenten te maken krijgt.

De naam van mijn behandelend arts is:..............................................

icon2
icon3

De zaalarts is uw behandelend arts-assistent die in de ochtenden na de operatie informeert hoe u het herstel ervaart. Bij hem/haar kunt u terecht met uw dagelijkse vragen. Als u contact wilt met een andere specialist, dan kunt u dit kenbaar maken aan de zaalarts of verpleegkundigen. Zij zorgen er dan voor dat er zo spoedig mogelijk een afspraak wordt gemaakt. Natuurlijk kunt u ook vragen stellen aan de artsen die bij u aan bed komen

De naam van mijn zaalarts is:.............................................................................

De verpleegkundig coördinator bespreekt voor de opname met u wat er gaat gebeuren, wat u kunt verwachten en wat u moet regelen voor thuiskomst. Deze persoon is ook aanwezig op de afdeling Orthopedie en u kunt hem/haar bellen met uw vragen. Telefoon: 043 387 65 43, hier vraagt u naar sein 7920.

De naam van mijn verpleegkundig coördinator is:................................................................................................

icon4
icon5

De verpleegkundigen helpen u bij de dagelijkse zaken na de operatie tijdens de opname. Zij werken in 3 wisselende diensten. U zult dus dagelijks wisselende gezichten zien.

icon6

De anesthesioloog is de arts die bij u de narcose zal toedienen tijdens de operatie. Voorafgaand aan uw opname bespreekt u samen met een anesthesioloog de wijze van narcose, uw algemene gezondheid en uw medicijngebruik.

icon7

De radioloog maakt ter controle röntgenfoto’s van uw knie. Dit gebeurt een dag na de operatie.

icon8

De apotheker komt bij u langs om de medicatie te bespreken die u bij uw ontslag uit het ziekenhuis mee naar huis krijgt.

Oefeningen op de 2de dag van uw herstel

De fysiotherapeut binnen het ziekenhuis helpt u bij het mobiliseren de eerste dagen na de operatie tijdens uw opname.

icon10

De transferconsulent bespreekt met u tijdens de opname het definitieve plan voor uw terugkeer naar huis. Bijvoorbeeld met betrekking tot afspraken over de verzorging thuis of revalidatie in een revalidatiecentrum.

Het operatieteam bestaat uit

  • De orthopedisch chirurg
  • De arts-assistent in opleiding 
  • De anesthesioloog
Laatst bijgewerkt op 16 oktober 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-1383