mumc+ GOED

Folder

Knieboek: het AKM-programma

Artrose Kliniek Maastricht

De kenmerken van het AKM-programma zijn

Een deel van de knie-operaties wordt in het MUMC+ uitgevoerd als onderdeel van het programma van Artrose Kliniek Maastricht (AKM).

De kenmerken van het AKM-programma zijn

  • Gezien de moderne operatie en verdovingstechnieken bent u als patiënt niet meer lang in het ziekenhuis opgenomen. Dit verminderd ook de kans op infectie met een ziekenhuis bacterie en het is zeer gunstig voor uw mobiliteit.
  • De opname duurt maximaal tot de derde dag na de operatie, maar u mag ook eerder naar huis, als u voldoet aan de criteria (zie de checklist in het Knieboek)
  • Indien u niet rechtstreeks naar huis kunt, wordt er een revalidatieplek vòòr uw opname geregeld.
  • U wordt op de dag van de operatie opgenomen, tenzij de bloedverdunners of pacemaker nog ingesteld moet worden.
  • U neemt deel aan een revalidatieprogramma vanaf de dag van de operatie. Zodra dat voor u mogelijk is, gaat u in gewone kleding naar de huiskamer van C4.
  • Tijdens de opname vinden activiteiten zoveel mogelijk groepsgewijs plaats, samen met de medepatiënten die op dezelfde dag geopereerd zijn.

Wanneer u binnen het gebruikelijke AKM-programma bent ingedeeld, kan het optreden van een complicatie tijdens of na de operatie (bijvoorbeeld een nabloeding, veel pijn, een infectie of trombose) betekenen dat niet voldaan kan worden aan de eisen van het normale revalidatieprogramma. Ook in dit geval zal de herstelperiode vertraagd verlopen en specifiek afgestemd worden op uw persoonlijk situatie.

Website

Laatst bijgewerkt op 16 oktober 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-1386