


Folder
Seksualiteit bij kanker
Informatie voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van kanker op seksueel gebied
Seksualiteit is voor veel mensen een belangrijk thema in hun leven. Kanker en seksualiteit lijkt een vreemde combinatie. Bij seksualiteit denk je al snel aan ontspanning en plezier terwijl kanker en de behandeling daarvan vaak spanning en angst oproepen. Seksualiteit hoort bij het leven, maar is soms door de behandeling op de achtergrond komen te staan.
U heeft recht op goede en volledige informatie over de gevolgen van uw behandeling met betrekking tot seksualiteit. Omdat dit voor elke patiënt anders kan zijn verwijzen wij hieronder naar verschillende betrouwbare informatiebronnen.
Maak het bespreekbaar
Niet iedereen praat even makkelijk over zijn of haar seksleven. Met deze folder willen we u een steuntje in de rug geven. Uw behandelend arts of verpleegkundige zal zo open en eerlijk mogelijk over seksualiteit praten tijdens uw bezoek. Dit zal u wellicht handvatten kunnen geven om erover te praten met uw partner of iemand anders die u vertrouwt.
Wilt u zelf al meer informatie dan verwijzen wij u naar onderstaande folders.
Ook kunt u een verwijzing vragen naar ons team psychosociale oncologie. U behandelend arts of verpleegkundig specialist kan deze verwijzing regelen.
Team psychosociale oncologie
Psychosociale oncologie is gericht op patiënten met kanker en op hun naasten (familie, vrienden). Wij bieden hulp op psychisch of sociaal gebied bij verschillende problemen, zoals angst, vermoeidheid, depressie.
Tijdens het intakegesprek worden uw vragen en klachten in kaart gebracht. Er word gekeken naar lichamelijke, psychologische, relationele en sociale factoren. Behandeling kan gericht zijn op herstel van de seksuele dysfunctie, de seksuele relatie het omgaan met lichamelijke beperkingen of oefenadviezen.


Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw casemanager of het ontmoetingscentrum van de polikliniek Oncologie van het Maastricht UMC+
Telefoonnummer: 043-3872600