mumc+ GOED

Folder

HPB-chirurgie: Het behandelteam

Uw onderzoeks- en behandelplan wordt opgesteld door het team HPB-chirurgie. Zij hebben elke week overleg. Zelfs als u maar één dokter spreekt, dan kunt u er vanuit gaan dat uw ziektegeschiedenis is besproken met het hele team. In dit informatieblad krijgt u meer informatie over uw behandelteam.

Het MUMC+ is een academisch ziekenhuis. Dit betekent dat er niet alleen patiënten worden behandeld maar ook artsen worden opgeleid. Dit merkt u tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis. U ziet tijdens het gesprek met uw chirurg vaak ook andere zorgverleners.

De hoofdbehandelaar

Ook al wordt uw behandeling in een team opgesteld, er is altijd één arts, uw hoofdbehandelaar, die voor u verantwoordelijk is. Hier kunt u met al uw vragen terecht.

HPB-chirurgen

Een HPB-chirurg is een medisch specialist die zich bezig houdt met het uitvoeren van oncologische operaties in de lever- gal(weg)- en alvleesklier. Binnen de HPB-chirurgie zijn onderstaande oncologisch chirurgen werkzaam:

Prof. Dr. Neumann
Prof. Dr. Neumann
Prof. Olde Damink
Prof. Olde Damink
.
Dr. Bemelmans
Dr. van Dam
Dr. van Dam
Dr. den Dulk
Dr. den Dulk
Dr. Coolsen
Dr. Coolsen
Dr. Bouwense
Dr. Bouwense
Dr. Dewulf
Dr. Dewulf

Casemanager / Physician Assistent (i.o.)

Uw aanspreekpunt gedurende uw behandeltraject en nacontrole is de Casemanager / Physician Assistent. Zij combineren psychosociale- en medische zorg en werken nauw samen met uw behandelende artsen. Daarbij zijn zij verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg tijdens uw gehele behandeltraject. Binnen de HPB-chirurgie is Melanie Marting onze Casemanager. Lieke Baade-Corpelijn is Physician Assistent en Patricia Janssen-Bogdanowicz is in opleiding tot Physician Assistant, voor de patiënten op onze verpleegafdeling B4.

Casemanager / Physician Assistant (i.o.)

Administratief medewerkster

Binnen de HPB-chirurgie is één administratief medewerkster aanwezig: Joyce Huijnen. 

.
J. Huijnen

Medisch Oncoloog

Een medisch oncoloog (internist-oncoloog) houdt zich bezig met de behandeling van kanker door medicatie bijvoorbeeld chemotherapie.

Radiotherapeut

Een radiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van kanker met bestraling.

Fysiotherapeut

Rondom uw operatie begeleidt de fysiotherapeut u intensief. Voorafgaand aan de operatie heeft u een afspraak bij de fysiotherapeut voor het meten van uw conditie. Na de operatie zal de fysiotherapeut bij u aan bed komen.

Diëtist

Een diëtist is de deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. De behandelingen die u krijgt, vergen veel van uw lichaam. Een goede voedingstoestand zorgt ervoor dat u de behandeling beter aankunt en minder risico’s loopt op complicaties. De diëtist geeft advies en houdt ongewild gewichtsverlies of onbedoelde gewichtstoename in de gaten.

Specialist ouderengeneeskunde

Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die is gespecialiseerd in zorg voor kwetsbare ouderen met verschillende gezondheidsproblemen.

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-1513