mumc+ GOED

Folder

HPB-chirurgie informatiefolders

Hepato-Pancreato-Biliaire-chirurgie

U krijgt deze informatiefolders omdat u problemen heeft aan uw lever, gal(weg) of alvleesklier. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door een tumor of gezwel. Hierdoor komt u in het Maastricht UMC+ (MUMC+) in aanmerking voor Hepato-Pancreato-Biliaire-chirurgie, ook wel HPB-chirurgie genoemd. 
In deze folders vindt u alle informatie over de behandeling. Daarnaast kunt u hierin verslag maken van de gesprekken met uw arts en uw eigen persoonlijke ervaringen en vragen noteren. 

Diagnose kanker

Door de diagnose ‘kanker’, is uw leven van het ene op het andere moment veranderd. Ziek zijn, maar kanker in het bijzonder, zorgt vaak voor angst en onzekerheid. Het kan voorkomen dat u zich geen raad weet en dat u zich erg eenzaam voelt. Deze gevoelens en gedachten zijn heel normaal en horen bij de ziekte en de ernst ervan.

Uw specialist en huisarts weten dat dit een moeilijke periode in uw leven is. U kunt altijd met hen over uw situatie te praten. Binnen het MUMC+ kunt u met hulpverleners een afspraak maken om u te helpen in deze moeilijke situatie. Verderop in deze informatiefolders vindt u een overzicht van deze personen.

De informatie in deze folders helpt u om nog bewuster keuzes te maken en meer grip op uw situatie te krijgen. Uiteraard maakt u keuzes in overleg met uw specialist(en). Daarnaast kunt u uw partner of uw naasten de informatie laten lezen zodat zij ook op de hoogte zijn.

Contact

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan contact op met de Verpleegkundige of Verpleegkundig Specialist i.o., te bereiken via de polikliniek chirurgie op onderstaand nummer van 8.30 tot 13.00 uur. 
Telefoonnummer: 043-387 49 00 (polikliniek chirurgie) 
Email: HPB@mumc.nl (HPB@mumc.nl)

Bij spoedeisende vragen, in het weekend en na 17.00 uur belt u met de Spoedeisende Hulp (SEH)
Telefoonnummer:  043-387 67 00

Websites

Laatst bijgewerkt op 17 april 2024. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-1521