MUMC+

Patiëntinformatie

Borstprothese Informatie Maastricht

De juiste prothese voor u.

U bent geopereerd aan een kwaadaardige tumor in uw borst. Dit kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Goed verzorgd uitzien is belangrijk. Het wordt nog belangrijker wanneer u een (gedeeltelijke) borstamputatie heeft ondergaan. Hier vindt u meer informatie over uitwendige (deel)protheses. 

Een uitwendige (deel)prothese is een goed hulpmiddel om ervoor te zorgen dat u er natuurlijk uitziet. Protheses zijn verkrijgbaar in heel veel modellen en maten. Het kiezen van een goed passende prothese is niet altijd eenvoudig. Vanzelfsprekend moet de prothese niet alleen goed aansluiten bij uw lichaamsbouw, maar ook bij uw levensstijl en uw activiteiten.

Borstprothese informatie Maastricht

De voorlichters van Borstprothese Informatie Maastricht kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze. Zij geven u onafhankelijke voorlichting over de diverse mogelijkheden. Alle merken protheses die in Nederland verkrijgbaar zijn, kunnen zij u laten zien. Zij hebben een aantal soorten en de meest gangbare modellen protheses in een voorbeeldassortiment.
Daarnaast kunt u een kleine collectie lingerie bekijken en eventueel passen.

Borstprothese Informatie Maastricht is geen winkel. De voorlichters laten u kennismaken met de mogelijkheden. Als uw maat voorhanden is dan kunt u passen. Ook informeren zij u over de verschillende verkooppunten. 

Via de mammacare verpleegkundige of de verpleegkundig specialist krijgt u een afspraak bij deze voorlichters.

Lingerie en badmode

Een goede prothese draagt ertoe bij dat u kleding kunt dragen die bij u past. U kunt kiezen voor een prothesebeha of voor een gewone goed passende beha. In badkleding heeft u eveneens de mogelijkheid om te kiezen tussen prothesebadkleding of gewone badkleding.

MUMC+

Contact

Heeft u behoefte aan informatie over protheses, lingerie of badmode, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Oncologie.

Telefoonnummer: 043-387 64 00

Kan uw afspraak niet doorgaan, dan verzoeken wij u vriendelijke deze op tijd af te zeggen. Dit kan via het volgende e-mail adres: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Websites

www.oncologie.mumc.nl
www.borstkanker.nl

Laatst bijgewerkt op 16 november 2021