MUMC+

Folder

Borstprothese Informatie Maastricht

De juiste borstprothese voor u.

U bent geopereerd aan een kwaadaardige tumor in uw borst. Dit kan een heftige gebeurtenis zijn. Goed verzorgd eruitzien is belangrijk. Dat wordt nog belangrijker als u een (gedeeltelijke) borstamputatie heeft gehad.

Hier vindt u meer informatie over borstprotheses: kunstborsten die aan de buitenkant van het lichaam worden gedragen. Een (deel)prothese is een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat u er natuurlijk uitziet. Protheses zijn er in veel modellen en maten. Het kiezen van een goed passende prothese is niet altijd makkelijk. De prothese moet natuurlijk goed aansluiten bij uw lichaamsbouw, maar ook bij uw levensstijl en uw activiteiten.

Hulp bij het kiezen

De voorlichters van Borstprothese Informatie Maastricht kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze. Zij geven u voorlichting over de verschillende mogelijkheden. Alle merken protheses die in Nederland te krijgen zijn, kunnen zij aan u laten zien. Zij hebben een aantal soorten en de meest gebruikte modellen protheses. Als uw maat er is, kunt u passen. Ook geven zij graag informatie over de verschillende verkooppunten.

Daarnaast kunt u lingerie bekijken en eventueel passen.

Borstprothese Informatie Maastricht is geen winkel. De voorlichters laten u kennismaken met de mogelijkheden, zonder invloed van buitenaf.

Afspraak

U kunt een afspraak krijgen bij deze voorlichters via de mammacare verpleegkundige of de verpleegkundig specialist.

Lingerie en badmode

Een goede prothese zorgt er mede voor dat u de kleding kunt dragen die bij u past. Voor lingerie kunt u kiezen voor een prothesebeha of voor een gewone goed passende beha. Ook bij badkleding kunt u kiezen tussen prothesebadkleding of gewone badkleding.

Contact

Wilt u meer informatie over protheses, lingerie of badmode? Dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Oncologie.

Telefoonnummer: 043 387 64 00

Kan uw afspraak niet doorgaan? Dan verzoeken wij u vriendelijk om deze op tijd af te zeggen. Dit kan door te mailen naar poli.oncologie@mumc.nl (poli.oncologiecentrum@mumc.nl)

Websites

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2024. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-155