https://info.mumc.nl/sites/default/files/styles/crop_thumbnail/public/2021-02/Mumc%2B.jpg?itok=1az92HRc

Folder

Polikliniek chronische pijngeneeskunde

U krijgt een afspraak op de polikliniek chronische pijngeneeskunde. Uw huisarts of specialist heeft dit met u besproken. U krijgt deze afspraak omdat u pijn heeft. We vinden het belangrijk dat uw afspraak prettig en goed verloopt. In deze folder leest u wat u kunt verwachten. En wat wij van u verwachten.

Wie zijn uw artsen?

Op de polikliniek chronische pijngeneeskunde werken verschillende artsen. Ons pijnteam bestaat uit de volgende pijnspecialisten:

  • Anesthesiologen
  • Een internist
  • Een huisarts
  • Een neuroloog
  • En
  • Een pijnverpleegkundige
  • Een physician assistant
  • Anesthesiologen in opleiding tot pijnspecialist

Wij werken samen met andere afdelingen zoals:

  • Orthopedie
  • Revalidatiegeneeskunde
  • Psychiatrie
  • Medische psychologie

Wij vinden het belangrijk om een goede oplossing te vinden voor uw klachten. Daarom overleggen we iedere week met deze specialisten.

Hoe werkt de polikliniek?

De huisarts of specialist stuurt een verwijsbrief naar de polikliniek chronische pijngeneeskunde. Wij kijken welke specialist u het beste kan helpen.
Daarna nodigen wij u uit voor een afspraak. U vindt de polikliniek chronische pijngeneeskunde via route 6 op verdieping 1 (blauw) van het ziekenhuis.

Het eerste bezoek duurt minstens 30 minuten. Het kan ook langer duren.
Aan het einde van het bezoek bespreken wij een plan met u. Wij adviseren u dan over wat u verder kunt of moet doen. Soms is het nodig dat we eerst nog met andere specialisten spreken. In dat geval bespreken we het plan tijdens uw volgende bezoek aan de polikliniek.

Wachtkamer Anesthesie/ pijngeneeskunde
Wachtkamer Anesthesie/pijnbestrijding

Wat verwachten wij van u?

Chronische pijn zorgt voor verschillende klachten. Er zijn verschillende zaken van invloed op die klachten. Wij willen graag weten welke dit zijn. Wij hebben daarom een aantal gegevens van u nodig. U krijgt hiervoor een lange vragenlijst van ons. U kunt deze thuis op uw computer of tablet invullen. Doe dit voor het eerste bezoek aan de polikliniek. U krijgt van ons uitleg over het invullen van de vragenlijst. Het is belangrijk dat u hiervoor genoeg tijd neemt. En dat u zelf antwoord geeft.

Kunt u de vragenlijst thuis niet invullen via de computer of tablet? Dan kan dit op de polikliniek.

Heeft u brieven, foto’s of scans van andere ziekenhuizen? Neem dan voor het eerste bezoek contact op hoe deze gegevens op de polikliniek terecht kunnen komen. Wij kunnen deze informatie ook voor u opvragen. Op deze manier kan uw arts uw dossier goed voorbereiden.

Belangrijk:

  1. Neem bij ieder bezoek aan de pijnspecialist een lijst mee van de medicijnen die u nu gebruikt. Uw apotheek kan u hierbij helpen.
  2. Wij stellen tijdens uw afspraak een aantal vragen. Denk thuis al na over de antwoorden. De vragen zijn:
  • Wat is uw hulpvraag aan de pijnspecialist?
  • Bent u al eens behandeld voor deze klachten? En zo ja, welke behandelingen heeft u gehad? Bijvoorbeeld fysiotherapie of een wortelblokkade.
  • Welke medicijnen gebruikt u nu voor de pijn? Gebruikt u ook andere medicijnen? In welke doseringen?
  • Welke medicijnen heeft u eerder gebruikt voor de pijn? In welke dosering? Hoe lang heeft u deze gebruikt? Uw apotheek kan u hierbij helpen.
  • Waarom bent u gestopt met deze medicijnen? Was dit omdat u last had van bijwerkingen? En zo ja, welke bijwerkingen waren dit? Of werkten de medicijnen niet of niet goed genoeg?

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij luisteren goed naar uw klachten. We onderzoeken u met veel aandacht. Maar de oplossing is niet altijd voor handen. Het is belangrijk dat u dit weet.

Hebben uw klachten een duidelijke lichamelijke oorzaak? Dan proberen we deze te behandelen.

Wij nemen uw klachten altijd serieus, ook als er geen lichamelijke oorzaak voor gevonden wordt. Dat betekent dat we samen zoeken naar manieren om de pijnklachten te beïnvloeden. Of om de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld middels een revalidatietraject. Of met psychologische of psychiatrische ondersteuning.

Wij vinden het belangrijk om onze zorg altijd te verbeteren. Uw mening is daarbij belangrijk. U krijgt daarom tijdens en na uw behandeling een vragenlijst. U krijgt deze thuisgestuurd. Wij vinden het fijn als u deze invult.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Wilt u meer weten over de polikliniek? Bel ons dan.

Polikliniek chronische pijngeneeskunde
Telefoon: 043 - 387 45 00, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur

Websites

U vindt ook meer informatie op de volgende websites:

Laatst bijgewerkt op 17 februari 2023