mumc+ GOED

Folder

Uitnodiging Gezamenlijk Consult

Afspraak samen met uw huisarts en een specialist

In te vullen door uw huisarts of assistente

 

U bent uitgenodigd voor een Gezamenlijk Consult:

Op..............................om...........uur

In de praktijk van huisarts: .........................................

Afspraak met (specialist van het Maastricht UMC+) : .................................

Vakgebied: .....................................

Wat is een gezamenlijk consult?

In een gezamenlijk consult heeft u een afspraak met uw eigen huisarts en een specialist van het Maastricht UMC+. Bij dit gesprek zijn ook andere huisartsen aanwezig, meestal zijn er dit drie tot vier.
Het is misschien even wennen voor u dat er meer artsen bij het consult aanwezig zijn. Uit ervaring is echter gebleken dat patiënten het prettig vinden om zo intensief behandeld te worden. Omdat de huisartsen en de specialist onderling kennis uitwisselen, gaat men dieper in op uw probleem of klacht.

Wat betekent dat voor u?

U hoeft voor de afspraak niet naar het ziekenhuis te komen, maar u kunt naar uw eigen huisartsenpraktijk of de praktijk van een collega-huisarts gaan.
Uiteraard gaat de huisarts discreet en vertrouwelijk om met uw informatie. Mocht lichamelijk onderzoek nodig zijn dan vraagt de huisarts u of u geen bezwaar heeft dat de andere artsen meekijken. Geef het gerust aan als u dat niet prettig vindt. Alleen uw huisarts en de specialist zijn dan bij het onderzoek aanwezig.
In meer dan 75% van de gevallen is een eenmalig gezamenlijk consult met de huisarts en de specialist voldoende. Soms is een tweede consult nodig, bijvoorbeeld als evaluatie van de voorgeschreven therapie. Mocht vervolg onderzoek nodig zijn, dan verwijst de arts u alsnog door naar de specialist.

In welke gevallen krijgt u een uitnodiging voor een gezamenlijk consult?

  • Uw huisarts heeft een vraag over uw klacht(en) en wil deze graag bespreken met de specialist van het Maastricht UMC+.
  • Uw huisarts is van plan u door te verwijzen naar het ziekenhuis, maar een afspraak is misschien sneller mogelijk in de huisartsenpraktijk.

Wat zijn de voordelen van een gezamenlijk consult?

  • U hoeft niet naar het ziekenhuis te komen.
  • U wordt doorgaans sneller gezien door de specialist.
  • De kennis van de huisarts over uw specifieke klacht neemt toe, waardoor hij/zij u in de toekomst beter kan behandelen.
  • De specialist kan betere zorg geven wanneer hij/zij de klacht van uzelf en van uw huisarts persoonlijk verneemt in plaats van via een verwijsbrief.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Simone van Steenbergen, coördinator van de Carrousel Gezamenlijke Consulten.
Tel.: 06 - 227 51 454

Voor praktische vragen met betrekking tot de afspraak kunt u het beste bellen naar de doktersassistente van uw huisarts.

Contact

Carrousel Gezamenlijke Consulten
Tel.: 06 - 227 51 454
E: info.carrousel@mumc.nl

Hoofd Carrousel Gezamenlijke Consulten Dr. Jan Wouter Brunings.

De ‘Carrousel’ werkt nauw samen met ‘Zorg in Ontwikkeling’ (ZIO, voorheen stichting Regionale Huisartsenzorg Heuvelland).

Laatst bijgewerkt op 30 november 2021. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-1606