MUMC+

Folder

Onderwijsspreekuur polikliniek Hart+Vaat Centrum

Wat is een onderwijs spreekuur?

Op dit spreekuur wordt onderwijs gegeven aan studenten geneeskunde onder  toezicht van een specialist. De studenten leren onder andere om de juiste informatie van  een patiënt te krijgen. Een ander belangrijk doel van dit spreekuur is dat studenten leren hoe ze een lichamelijk onderzoek moeten verrichten. Verder is het belangrijk dat studenten goed inzicht krijgen in de mogelijkheden van verder noodzakelijk onderzoek en/of behandeling. 

Waarom is er een onderwijs spreekuur?

Het Maastricht UMC+ (MUMC) is een academisch ziekenhuis. Wij leiden geneeskunde studenten op tot arts samen met de Universiteit Maastricht (UM).  In het 3e jaar van hun opleiding aan de UM gaan studenten werkervaring opdoen in één van de  poliklinieken van het MUMC+.  De polikliniek van het Hart+Vaat Centrum is één van deze poliklinieken. 

Wat doen we tijdens dit spreekuur?

Een afspraak op het onderwijs spreekuur duurt  ongeveer 50 minuten. U wordt gezien door 2 studenten. Een specialist of een arts-assistent in opleiding (AIOS) is meestal de hele tijd bij de afspraak. 
De studenten stellen u een aantal vragen en doen indien nodig bij u een lichamelijk onderzoek. Daarna wordt door de specialist/AIOS een behandelplan opgesteld. Als er onduidelijkheden zijn, wordt dit altijd besproken met u en de specialist/AIOS. Uw gezondheid komt altijd op de eerste plaats. 

Onderwijs spreekuur op de polikliniek

Doet u mee aan het onderwijs spreekuur?

Wij vinden het erg fijn als u een bijdrage levert aan de opleiding van de geneeskunde studenten en onze toekomstige artsen.  Heeft u een afspraak op het spreekuur, dan rekenen wij ook op uw komst. Kunt u niet naar de afspraak komen of wilt u liever toch niet deelnemen? Geef dit dan minimaal 5 dagen voor de geplande afspraak door aan de medewerkers van onze polikliniek. Niet meedoen heeft verder geen gevolgen voor uw behandeling. 

Buitenlandse studenten

Een gedeelte van de studenten geneeskunde is buitenlands en spreekt Engels. Het kan dus zijn dat wij u vragen of u Engels wilt spreken. Als u dit niet wilt of  kunt, kunt u dit gewoon zeggen tijdens uw afspraak.  

Alle gegevens en of informatie is en blijft vertrouwelijk

De specialist/AIOS noteert alle informatie en eventuele uitslagen van onderzoeken in uw medisch dossier. De student vertelt in zijn of haar onderwijsgroep wat hij of zij heeft gezien en geleerd op het onderwijsspreekuur. Er worden geen namen en andere persoonlijke gegevens gedeeld met andere studenten.  

Contactgegevens en vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, of kunt of wilt u niet komen? Neem dan contact op met ons: 

Polikliniek Hart+Vaat Centrum
T: 043 3872727 (werkdagen van 08.30-12.00 uur)  
E: poli.hvc@mumc.nl

Laatst bijgewerkt op 1 augustus 2022