Foto van ziekenhuis

Folder

Vitaliteitsloket

Gezond leven

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Niet alleen om weer fit te worden na een ingreep of behandeling, of om fitter een operatie in te gaan, maar ook om uw klachten te verminderen of een ziekte te voorkomen. We weten ook dat er niks zo moeilijk is om een gezonde leefstijl vol te houden of weer op te pakken. Daarom helpen wij u hier graag bij in het Vitaliteitsloket.

Vitaliteitsloket

Samen met uw zorgverlener heeft u besloten aan de slag te gaan met uw leefstijl. Een doorverwijzing naar het Vitaliteitsloket is de eerste stap om hiervoor een plan te maken. Het Vitaliteitsloket is bedoeld voor mensen die graag gezonder willen leven, maar niet goed weten hoe ze dit moeten aanpakken.

Vitaliteit

Het Vitaliteitsloket bevindt zich op de Brugpoli, volg 3, niveau 1. (www.mumcplattegrond.nl/#map/d0_d5) 
U kunt meteen na uw gesprek met uw arts terecht bij de balie van de Brugpoli. Hier kunt u een afspraak maken voor het Vitaliteitsloket. 

Afspraak maken 

Als u bent doorverwezen naar het Vitaliteitsloket kunt u meteen na uw gesprek met uw arts terecht bij de balie van de Brugpoli. Hier kunt u direct een afspraak maken voor het Vitaliteitsloket.  Het Vitaliteitsloket bevindt zich op de Brugpoli. Volg daarvoor nummer 3. 

Eerste afspraak

De eerste afspraak bij het Vitaliteitsloket is een intakegesprek. Dit gesprek duurt maximaal 60 minuten.
Samen bekijken we waar u graag mee aan de slag wilt gaan en welke mogelijkheden er zijn om verbeteringen door te voeren. Het is belangrijk dat u gemotiveerd bent om te werken aan een gezondere leefstijl. U bent namelijk zelf de belangrijkste schakel als u wilt veranderen!

Tweede afspraak

De tweede afspraak bij het Vitaliteitsloket duurt 30 minuten. Tijdens deze afspraak maken we samen een plan van aanpak, dat het beste bij u past. We bespreken of u daar zelfstandig of met hulp van anderen mee aan de slag gaat. We proberen daarbij te zoeken naar hulp zo dicht mogelijk bij u in de buurt. Zo hoeft u niet steeds naar het ziekenhuis te komen.

Vervolgafspraken

Vervolgafspraken bij het Vitaliteitsloket zijn vaak belafspraken. 
Na ongeveer 3 á 4 weken nemen wij telefonisch contact met u op om te horen hoe het met u gaat. 
Tip: noteer van te voren die vragen die u heeft, zo vergeet u niets tijdens de belafspraak.

Proefperiode

Het Vitaliteitsloket zit momenteel nog in een proefperiode. Dit betekent dat maar een beperkt aantal medisch specialisten u kunnen doorverwijzen.

Contact

Locatie: Brugpoli volg nummer 3 op niveau 1 (www.mumcplattegrond.nl/#map/d0_d5)
(Bij de ingang van de oogtoren).

Telefoonnummer Brugpoli:  043 - 387 56 69
E-mail Brugpoli: Brugpoli.tz@mumc.nl

Laatst bijgewerkt op 31 januari 2024. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-1947