


Folder
Thuismeten
Voor een betere voorbereiding van een afspraak met uw arts, kunt u eenvoudige metingen zelf thuis doen.
Thuismeten
Uw gezondheid kunnen wij op verschillende manieren meten. Zo meten we bijvoorbeeld uw bloeddruk, hartslag of zuurstofgehalte.
Voor een betere voorbereiding van een afspraak met uw arts kunt u eenvoudige metingen zelf thuis doen. Door zelf te weten hoe uw waarden zijn, weet u ook beter hoe het met uw gezondheid is. Soms hoeft u voor de metingen dus niet meer naar het ziekenhuis te komen. En als u toch een afspraak in het ziekenhuis heeft, dan blijft er meer tijd over voor uw consult. In combinatie met beeldbellen kan de afspraak zelfs volledig op afstand plaatsvinden.
Uw arts kan Thuismeten aan u voorstellen of misschien bent u zelf geïnteresseerd in Thuismeten. Bespreek dit dan met uw arts.
Houd er rekening mee dat de arts de meetwaarden pas vlak vóór of tijdens uw afspraak bekijkt.
Bekijk deze video online op info.mumc.nl/pub-239
Hoe werkt het?
- In overleg met uw arts kunt u kiezen voor Thuismeten. Samen spreekt u af welke metingen u zelf gaat uitvoeren, hoe vaak en wanneer. Meestal is dit voorafgaand aan een afspraak met uw arts. U krijgt uitleg over hoe u de meting(en) moet uitvoeren.
- Een medewerker van de polikliniek belt u vervolgens thuis. Hij of zij neemt nog eens met u door hoe het Thuismeten werkt, welke metingen u wanneer gaat doen en waarmee. Ook checkt hij of zij uw e-mail adres. U krijgt vervolgens een e-mail ter bevestiging.
- Voor elke vragenlijst die u gaat invullen, krijgt u een e-mail met een link. Als u op die link klikt, komt u in een beveiligde omgeving. Hier vindt u de vragenlijst, waar u uw meetwaarden invult.
- De vragenlijst kunt u langere tijd op een dag open laten staan. Zo heeft u alle tijd om rustig metingen uit te voeren. Pas als u op ‘definitief opslaan’ klikt, worden de gegevens naar het ziekenhuis verstuurd.
- Afhankelijk van wat u heeft afgesproken met uw arts, krijgt u meer dan één vragenlijst. Het kan zelfs zijn dat u er meer dan één op een dag krijgt.
- Via de vragenlijst kunt u doorklikken naar filmpjes die u uitleggen hoe u de metingen moet verrichten.
-
Kunt u e-mails van het ziekenhuis niet terugvinden? Controleer dan of deze e-mails niet per ongeluk terecht zijn gekomen in de map ‘ongewenste post’ (spam).
Wat heeft u nodig?
Voor het meten gebruikt u apparaten, zoals een bloeddrukmeter of saturatiemeter, die u zelf al heeft. Sommige apparaten zult u misschien van anderen kunnen lenen of moeten kopen. Is dit voor u niet mogelijk? Vraag dan naar de mogelijkheden bij het Zorginnovatieloket op het Poliplein in het MUMC+.

Verantwoordelijkheid
De arts bekijkt de meetwaarden pas vlak voor of tijdens uw afspraak. De gegevens die u doorstuurt worden dus niet gelijk na het verzenden door de arts bekeken.
U bent zelf verantwoordelijk voor:
- het uitvoeren van de metingen,
- het in de gaten houden van uw eigen gezondheid tot uw volgende consult,
- het gebruiken en onderhouden van de apparatuur volgens de richtlijnen van de fabrikant.
Wij zorgen voor een veilige gegevensoverdracht en borging van uw privacy. Thuismeten voldoet aan de eisen voor privacy- en informatiebeveiliging voor zorgtoepassingen.
Zijn waarden afwijkend, of maakt u zich zorgen over meetwaarden?
Neemt u dan vooral contact op met de polikliniek. We kunnen dan een eerder (telefonisch) consult inplannen.
Meedoen is vrijwillig
U beslist zelf of u meedoet aan Thuismeten. Wilt u stoppen, neemt u dan contact op met de polikliniek.
Zorginnovatieloket
Hulp nodig, of vragen bij het invullen van de vragenlijst? Kom dan naar het Zorginnovatieloket op het poli-plein in het MUMC+ of mail naar zorginnovatieloket@mumc.nl. Uw vraag zal dan zo spoedig mogelijk beantwoord worden.