Mumc+ foto online folders

Folder

Apotheek Maastricht UMC+

altijd open: 7 dagen per week, 24 uur per dag

Apotheek Maastricht UMC+ is een poliklinische apotheek binnen de muren van het ziekenhuis. De apotheek bevindt zich nabij de hoofdingang en is zeven dagen per week, dag en nacht geopend. 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Apotheek Maastricht UMC+ is gespecialiseerd in geneesmiddelen die worden voorgeschreven door de specialist. Wij hebben een ruim assortiment van deze middelen op voorraad. In veel gevallen hebben wij afspraken gemaakt met uw specialist over de farmaceutische zorg die wij rondom deze middelen verlenen, zoals informatie over het gebruik. Uiteraard kunt u ook met recepten van voorschrijvers buiten het ziekenhuis bij ons terecht. Daarnaast zijn wij dienstapotheek voor de regio en kunt u bij ons terecht wanneer uw eigen apotheek gesloten is.

Heeft u vragen over uw geneesmiddelen: stel ze aan één van onze medewerkers of raadpleeg de online Medicatiewijzer via onze website.

Voor iedereen

Iedereen kan bij ons terecht. Als u net uit het ziekenhuis ontslagen bent of een bezoek hebt gebracht aan de polikliniek verzorgen we graag uw medicatie. Maar ook als u op bezoek bent geweest bij een patiënt, medewerker bent van het ziekenhuis of de universiteit of in de buurt van het ziekenhuis woont; u bent van harte welkom.

robot aan het werk
De robot aan het werk in de apotheek.

Onze diensten

Als u een recept bij ons inlevert, controleren wij of het voorgeschreven geneesmiddel en de dosering geschikt voor u is. Hierbij controleren wij ook of het voorgeschreven geneesmiddel veilig kan worden gebruikt in combinatie met mogelijke andere medicijnen die u al gebruikt.

Krijgt u het geneesmiddel voor de eerste keer of is het vorige gebruik langer dan een jaar geleden? Dan geven wij u voorlichting over het nieuwe geneesmiddel. Dit noemen we het "begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel”.

Bent u zelf niet in de gelegenheid om uw medicijnen op te halen en hebt u niemand die kan helpen? Dan kunt u gebruik maken van onze bezorgservice. De arts kan dit aangeven op het recept of u kunt hiervoor contact opnemen met de apotheek.

Nieuwe of bestaande cliënt

Wanneer u voor de eerste keer gebruik maakt van onze apotheek schrijven wij u in en leggen we een dossier aan. Dit dossier wordt bij vervolgbezoeken bijgewerkt.

Tevens melden we uw dossier, mits u akkoord gaat, aan bij het Landelijk Schakelpunt (LSP), zodat andere zorgverleners uw medicatiegegevens kunnen raadplegen, mocht dit nodig zijn. Kijk voor meer informatie over het LSP op www.vzvz.nl.

 

Kosten en vergoedingen

In veel gevallen kunnen wij de kosten voor uw medicijnen en onze zorgverlening rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Neem hiervoor de gegevens van uw zorgverzekeraar mee, een pasje is meestal voldoende. In sommige omstandigheden kan er naar uw identiteitsbewijs gevraagd worden.
De vergoeding van uw medicijnen is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Soms worden medicijnen niet of slechts gedeeltelijk vergoed, in dat geval moet u de kosten zelf betalen.

In de avond, nacht (tussen 18:00-8:00 uur) en op zon- en feestdagen geldt er een extra toeslag wanneer u een recept inlevert.

Privacy

Uiteraard gaan wij zeer vertrouwelijk om met uw gegevens. Om optimale zorg te garanderen, wisselen wij gegevens uit met uw andere zorgverleners. Meer informatie hierover vindt u op de website van de apotheek. Als u bezwaar hebt tegen het uitwisselen van gegevens, geef dit dan door aan één van onze medewerkers.
De meeste contacten in onze apotheek vinden plaats aan de balie. Als u extra privacy wenst tijdens uw apotheekbezoek, kunt u ook gebruik maken van onze spreekkamer.

Kwaliteit

Apotheek Maastricht UMC+ is HKZ gecertificeerd. Wij hebben kwaliteit hoog binnen onze prioriteiten staan en stellen uw mening erg op prijs, ook als die kritisch is. Als u niet tevreden bent, laat het ons dan weten. Meer informatie over onze klachtenregeling vindt u op de website van het Maastricht UMC+.

Contact

Heeft u nog vragen, kom dan langs in onze apotheek of neem contact op met één van onze medewerkers.

T: 043-3871750

E: apotheekmaastrichtumc@mumc.nl

 

Laatst bijgewerkt op 22 december 2022. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-333