Maastricht UMC+

Folder

Dagcentrum Interne Ziekten

Eerste afspraak voor behandeling of onderzoek

Inleiding

U bent doorverwezen naar het Dagcentrum Interne Ziekten van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC). Middels deze informatiefolder proberen wij u goed voor te bereiden op uw eerste bezoek.

Binnen het Dagcentrum Interne ziekten vinden verschillende behandelingen plaats, waaronder: het toedienen van infuus met medicijnen; het toedienen van chemotherapie; het toedienen van bloedproducten; aderlatingen (aanprikken van een bloedvat om bloed af te nemen) en beenmergpuncties. Uw behandelend arts informeert u van tevoren over de reden en inhoud van de behandeling of het onderzoek waarvoor u bent verwezen.

Binnen het Dagcentrum Interne Ziekten worden patiënten van allerlei verschillende specialismen behandeld onder andere: oncologie, hematologie, immunologie, reumatologie, neurologie, maag, darm en leverziekten.

Dagcentrum Interne Ziekten

Binnen het Dagcentrum Interne Ziekten zijn 18 behandelstoelen/bedden beschikbaar, deze zijn verdeeld over kamer 1 tot en met kamer 8. Er zijn meer persoons- en één persoonskamers. Afhankelijk van de behandeling of het onderzoek krijgt u een behandelplek op een kamer voor één of meerdere personen toegewezen.

Voorbereiding

Tenzij anders afgesproken kunt u op de dag van behandeling of onderzoek gewoon eten, drinken en uw eigen medicijnen gebruiken. Omdat het kan zijn dat u zich na de behandeling of het onderzoek niet goed voelt, of de medicijnen die u krijgt de rijvaardigheid beïnvloeden, adviseren wij u om het vervoer naar huis vooraf te regelen.
Voor uw afspraak neemt u uw patiënten plaatje en/of uw afsprakenbrief mee.
Als u dit prettig vindt dan kunt u een naaste meenemen naar het Dagcentrum. Deze mag gedurende de behandeling bij u op de kamer blijven.

Aanmelden

Alle  patiënten melden zich aan bij de aanmeldzuil in de wachtkamer van de polikliniek Oncologie op niveau 5. Om u aan te melden heeft u uw patiëntenplaatje of de afsprakenbrief nodig. Bij de aanmeldzuil is een vrijwilliger aanwezig, die u daar waar nodig kan helpen.

In de brief “afspraak bevestiging” vindt u waar u zich moet melden.

Als u zich heeft aangemeld dan neemt u plaats in het Ontmoetingscentrum. Zodra u aan de beurt bent krijgt een medewerker van het Ontmoetingscentrum een telefoontje. Vervolgens zal zij/hij u naar het Dagcentrum op niveau 4 begeleiden. Soms worden patiënten die na u zijn binnengekomen eerder opgeroepen. Dit heeft te maken met de planning van de verschillende onderzoeken en behandelingen.

Dagcentrum Interne Ziekten
Dagcentrum Intnerne Ziekten

Afdelingsfaciliteiten

Iedere behandelstoel of bed is uitgerust met een “bed-site-terminal”. Hiermee kunt u gratis tv kijken, internetten en bellen. U mag uw mobiele telefoon gebruiken en gratis gebruik maken van het Wifi netwerk. Houdt er rekening mee dat uw behandeling een langere tijd in beslag kan nemen. Wij adviseren u om iets mee te nemen om de tijd te verdrijven.

U hoeft geen drinken mee te brengen. Koffie/thee en frisdrank is voor u en uw eventuele begeleider beschikbaar. Als u bijzondere dieetvoorschriften heeft, doet u er goed aan uw eigen eten en drinken mee te nemen.
Vindt de behandeling plaats tussen de middag dan is er alléén voor u, dus niet voor uw begeleider, tussen 12.00 en 12.45 uur een broodmaaltijd beschikbaar.

Een verpleegkundige is tijdens uw bezoek verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg. De verpleegkundige bespreekt met u de gang van zaken en geeft daar waar nodig uitleg over het verloop van de behandeling of het onderzoek waar u voor komt. U kunt met uw vragen bij deze verpleegkundige terecht. Mocht dit noodzakelijk zijn, dan kan de verpleegkundige een arts raadplegen.

Indien U behoefte heeft aan aanvullende informatie kunt u met uw vragen ten alle tijden terecht bij een van de verpleegkundigen van het Dagcentrum Interne Ziekten.

Bereikbaarheid

De polikliniek Oncologie van het MUMC+ bevindt zich niet in het hoofdgebouw van het MUMC+ maar in het aangrenzende dr. Tansgebouw (www.mumcplattegrond.nl/#map/d0_d51), op niveau 5. Het Dagcentrum Interne Ziekten bevindt zich in ditzelfde gebouw op niveau 4.

Route en parkeren. (www.mumc.nl/patienten-en-bezoekers/praktisch/route-en-parkeren)

  • Parkeert u op het parkeerdek van het hoofdgebouw (MUMC+): Volg route 10-5
  • Parkeert u op P7 dr. Tanslaan 10: neem de hoofdingang van de Maastro clinic. Links en rechts in de hal bevinden zich de liften naar niveau 5: polikliniek Oncologie/niveau 4 Dagcentrum Interne Ziekten.

U kunt uw navigatiesysteem instellen op dr. Tanslaan 10, 6229 ET Maastricht.

De betaalautomaat voor parkeerplaats P7 bevindt zich onderaan de loopbrug van het Maastricht UMC+.

  • Verlaat u het gebouw via de ingang van Maastro op niveau 0: steek dan over naar parkeerplaats P7. Hier gaat u naar links en loopt u tussen de 2 grijze gebouwen door. Ga naar binnen bij de lift/trap: u vindt de betaalautomaat op niveau 0.
  • Vanuit de polikliniek Oncologie gaat u naar niveau 1. Volg de bordjes “loopbrug naar AZM”. Op de loopbrug aangekomen gaat u rechtsaf. U komt uit bij de trap/lift. Op niveau 0 bevindt zich de betaalautomaat. U kunt hier naar buiten en loopt dan direct parkeerplaats P7 op.
MUMC+

Contact

Het Dagcentrum Interne Ziekten is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 18:00. Telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 13.00 uur: 043-3874250.

Websites

Laatst bijgewerkt op 26 mei 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-335