Maastricht umc+ brug

Patiëntinformatie

Ergotherapie, bezoek en vergoedingen

De afdeling Ergotherapie bevindt zich op niveau 0. Volg B – 0 paars

Via de Serrehal (niveau 1) kunt u met de lift naar beneden. Wanneer u gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel kunt u gebruik maken van de ingang van de Revalidatie op niveau 0. Van hieruit staat ergotherapie aangegeven.

Afdeling Ergotherapie
Afdeling Ergotherapie

Route en Parkeren

Voor informatie over route en parkeren zie: www.mumc.nl/patienten-en-bezoekers/praktisch/route-en-parkeren. Bent u aantoonbaar slecht ter been, dan kunt u gebruik maken van de parkeergelegenheid van de Revalidatie/Fysiotherapie afdeling. Volg hiervoor de wegwijzers Revalidatie/Dialyse.

Belangrijk

  • De afdeling begeleidt regelmatig ergotherapeuten in opleiding (stagiaires) . Het kan dus voorkomen dat een stagiaire aanwezig is bij de behandeling of het gesprek. De ergotherapeut vraagt u van te voren of u het goed vindt dat de stagiaire aanwezig is. U mag dit weigeren. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de behandeling. Als de stagiaire in staat is om zelfstandig te werken kan het ook voorkomen dat deze geheel zelfstandig het werk van een ergotherapeut kan doen. Zij/hij bespreekt dit altijd met de stagebegeleider, de verantwoordelijke ergotherapeut.
  • Bent u verhinderd? Dan vragen wij u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren te annuleren of te wijzigen.
  • Tijdens de sessie met de ergotherapeut is het belangrijk dat u zich houdt aan de instructies om problemen te voorkomen.
  • Het Maastricht UMC+ is niet aansprakelijk voor het verlies van gestolen of vermiste eigendommen.
  • Het Maastricht UMC+ is niet aansprakelijk voor letselschade/blessures, tenzij er een fout door de ergotherapeut is gemaakt.

Klachtenopvang Maastricht UMC+

Bent u niet tevreden over de gang van zaken, maak dit eerst bespreekbaar met de desbetreffende behandelaar of afdelingshoofd. Bent u dan nog niet tevreden, kunt u altijd een klacht indienen. Voor meer informatie over de mogelijkheden staan de medewerkers van het Patiëntenvoorlichtingscentrum in de Serrehal u graag te woord.

Vergoeding van ergotherapie

Ergotherapie in het MUMC+
U verblijft momenteel in het MUMC+ en wordt hier behandeld: uw zorgverzekeraar vergoedt de behandeling.

Poliklinisch ergotherapie vanuit het MUMC+: de behandeling wordt doorgaans rechtstreeks vergoed via het MUMC+.

Ergotherapie via de revalidatiedagbehandeling van Adelante: ergotherapie is hier een onderdeel van de totale behandeling die wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Ergotherapie via het programma oncologische revalidatie van het MUMC+: ergotherapie is hier een onderdeel van de totale behandeling die wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Ergotherapie via het programma hartfalen of longfalen van Ciro: ergotherapie is hier een onderdeel van de totale behandeling die wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Ergotherapie in de eerste lijn (niet in het ziekenhuis)
Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat u tien uur ergotherapie per jaar vergoed krijgt. Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden meer. Controleer vooraf goed of de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. De afdeling Ergotherapie van het MUMC+ kan u helpen bij het zoeken naar een, al dan niet gespecialiseerde, ergotherapiepraktijk in uw regio, waar u voor uw behandeling terecht kunt. U kunt ook informatie vinden door Ergotherapie te zoeken op internet.

Ergotherapie in revalidatiecentrum, verpleeg- of verzorgingshuis
Hier is doorgaans ergotherapie aanwezig. Uw zorgverzekeraar vergoedt de behandeling.

Contact

Als u nog vragen heeft na het lezen van deze informatie, neem dan contact met ons op.

 Afdeling Ergotherapie 
043-387 79 15 (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur)
E-mail: info.ergotherapie@mumc.nl

 

Laatst bijgewerkt op 25 oktober 2021