Mumc+ foto online folders

Folder

Polikliniek MD-HCC

multidisciplinaire polikliniek hepatocellulair carcinoom (MD-HCC)

Opzet van de polikliniek

In het Maastricht UMC+ worden patiĆ«nten met leverkanker gezien op de polikliniek hepatocellulair carcinoom (MD-HCC). 

Deze poli vindt elke donderdagmiddag plaats op de Brugpoli in het Maastricht UMC+. Nadat u de arts heeft gesproken op de poli, vindt het multidisciplinair overleg (MDO) plaats. Met multidisciplinair wordt bedoeld dat er verschillende artsen betrokken zijn bij de beoordeling van uw situatie, zoals de maag-darm-lever (MDL)- arts/leverspecialist, de kankerspecialist (oncoloog), de chirurg en de (interventie-)radioloog. Door deze aanpak proberen we de beste zorg op maat te leveren. In het MDO wordt ook een voorstel gedaan voor behandeling of, indien nodig, aanvullende onderzoeken. Het voorstel vanuit het MDO wordt dezelfde dag aan u uitgelegd door uw arts, zodat u snel duidelijkheid krijgt over het verdere traject.

Op de HCC poli werken specialisten, artsen in opleiding tot specialist en verpleegkundigen/verpleegkundig specialisten. U kunt dus medewerkers met verschillende functies treffen tijdens uw behandeltraject. De medisch specialist is uw hoofdbehandelaar wat betreft de behandeling van de leverkanker. Er wordt vrijwel altijd bloed geprikt  om bijvoorbeeld de werking van de lever en nieren goed op te volgen, ook omdat dit van invloed kan zijn op de behandeling. Regelmatig worden er scans (CT- of MRI-scans) verricht ter controle van de leverkanker en het effect van de behandeling.

Op de HCC poli wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld via vragenlijsten of het afnemen van wat extra bloed. Het is mogelijk dat aan u gevraagd wordt of u hieraan wilt deelnemen. Deelname is altijd vrijwillig.

Locatie Brugpoli

Volg route 3 binnen het Maastricht UMC+.

Komt u via de parkeergarage dan gaat u via de loopbrug naar het hoofdgebouw. Halverwege van de loopbrug gaat u links de gang in. Vervolgens eerste gang naar rechts.

Komt u via de hoofdingang dan gaat u in de centrale hal richting parkeergarage waar u op de loopbrug naar rechts gaat. Vervolgens eerste gang naar rechts.

Contact

Als u na het lezen van dit informatieblad nog vragen heeft, neem dan contact op met de Brugpoli van het Maastricht UMC+ via tel. 043-387 56 69 (tijdens kantooruren).

Websites

Laatst bijgewerkt op 3 april 2024. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-410