Mumc+ foto online folders

Folder

Baarmoederhals; Na de colposcopie

Informatie voor thuis

Bij de behandeling ontstaat een klein wondje dat kan bloeden. Meestal is er sprake van licht bloedverlies en is een maandverband voldoende. Het bloedverlies verdwijnt vanzelf weer binnen enkele dagen.

Soms ontstaat er na enkele dagen opnieuw bloedverlies of bemerkt u een toename van het bloedverlies: indien er sprake is van meer bloedverlies dan bij een normale menstruatie neem dan telefonisch contact op. De contactgegevens staan onderaan deze informatiebrief.

Daarnaast kunt u de eerste dagen na de behandeling menstruatie achtige buikpijn ervaren. Dit gaat vanzelf over. Indien u hier veel hinder van ondervindt, kun u pijnstilling nemen in de vorm van pijnstillers zoals aleve feminax of paracetamol.

Zolang u bloedverlies of bloederige afscheiding hebt adviseren wij u:

  • Geen seksueel contact te hebben.
  • Niet te zwemmen of in bad te gaan.
  • Geen tampons te gebruiken.

Het is verstandig de eerste 2-3 dagen na de behandeling zware lichamelijke inspanning te vermijden. Uw normale werkzaamheden kunt u meestal meteen weer hervatten.

Contact

Heeft u vragen of maakt u zich ongerust, neem dan contact met ons op.

Verpleegkundig specialist 
043-3876543 vraag naar seinnummer 5536

ma- di-do-vrij telefonisch spreekuur van 13.00 -14.00 uur

Oncologiecentrum
043-3876400 maandag- vrijdag van 08.30-17 uur

Bij acute problemen kunt u `s avond- en in het weekend contact opnemen met de dienstdoende gynaecoloog via het algemeen nummer van het MUMC+ 043-387 65 43.

Laatst bijgewerkt op 26 mei 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-555