hoofdingang

Folder

Tremorregistratie

Tremorregistratie

Samen met uw behandelend arts heeft u besloten een tremorregistratie te laten doen.  Dit is een onderzoek waarmee een tremor,  het beven/trillen van een arm en/of been die u niet of nauwelijks kunt onderdrukken, wordt geregistreerd. Het onderzoek wordt gedaan bij de afdeling Klinische Neurofysiologie van het Maastricht UMC+ op niveau 2. Volg route G - 2 Groen of bekijk de online routebeschrijving hier.

Op dit blad informeren wij u over dit onderzoek.

Voorbereiding

Gebruik geen crème of bodylotion de dag van het onderzoek.

Het onderzoek

Op het afgesproken tijdstip meldt u zich op de afdeling Klinische Neurofysiologie. De laborant die het onderzoek uitvoert vertelt u tijdens het onderzoek steeds wat er gaat gebeuren.

Om te beginnen schuurt de laborant met een schuurpapiertje uw huid op de plaatsen waar de elektroden geplakt worden. Dit om meetstoringen te vermijden.

Vervolgens plakt de laborant de elektroden op de spieren van uw armen en/of benen. Aan deze elektroden worden lange kabels bevestigd, die de spierbewegingen doorsturen naar de computer.

Na het plaatsen van de elektroden vragen wij u een aantal kleine opdrachten uit te voeren, zoals de armen vooruit strekken, gaan staan of een andere opdracht waarmee u uw trillingen kan opwekken. Deze opdrachten worden afgewisseld met rustpauzes. Zo kan de arts uw trillingen bekijken.

Het onderzoek duurt ongeveer een half uur tot één uur, inclusief het opplakken van de elektroden.

Tremor

Na het onderzoek

Na het onderzoek verwijdert de laborant de elektroden en kunt u naar huis

Risico`s

Het onderzoek is niet gevaarlijk en pijnloos. Klachten na dit onderzoek komen zelden voor.

De uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de behandelend arts die u voor het onderzoek heeft doorverwezen. Als u nog geen vervolgafspraak heeft gepland, neem dan contact op met de poli van uw behandelend arts.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of bent u verhinderd neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie via tel.  043-387 72 72 (op werkdagen van 08.30 uur tot 17:00 uur) of stuur een e-mail naar secretariaat.knf@mumc.nl .                                         

Laatst bijgewerkt op 4 juli 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-589