hoofdingang

Folder

Temperatuur Drempel Onderzoek (TDO)

Onderzoek van de dunne zenuwvezel

Samen met uw behandelend arts hebt u besloten een temperatuurdrempel onderzoek te laten doen. Bij dit onderzoek wordt een specifieke functie van de dunne zenuwvezels onderzocht namelijk het voelen van warme- en koude temperaturen.

Het onderzoek wordt gedaan bij de afdeling Klinische Neurofysiologie op niveau 2. Volg route G – 2 Groen of bekijk de online routebeschrijving hier (www.mumcplattegrond.nl/#map/d0_d37).

Op dit blad informeren wij u over dit onderzoek.

Voorbereiding

Er is geen voorbereiding nodig voor dit onderzoek.

Het onderzoek

Op het afgesproken tijdstip meldt u zicht bij de afdeling Klinische Neurofysiologie. De laborant die het onderzoek uitvoert vertelt u tijdens het onderzoek steeds wat er gaat gebeuren.

In de onderzoekskamer neemt u plaats op een stoel en doet u uw schoenen en sokken uit. U krijgt een blokje op uw rechter- of linker hand of voet. Dit blokje verandert steeds van temperatuur. Het is de bedoeling dat u aangeeft of en wanneer u het blokje warmer of kouder voelt worden. Dit onderzoek doet geen pijn.

Het onderzoek vindt plaats aan beide voeten en/of handen en duurt ongeveer een half uur.

temperatuur drempel onderzoek

Na het onderzoek

Na het onderzoek verwijdert de laborant het blokje en mag u naar huis gaan of naar de afdeling waar u bent opgenomen.

Risico's

Het onderzoek is niet gevaarlijk en pijnloos. Klachten na dit onderzoek komen zelden voor.

De uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de behandelend arts die u voor het onderzoek heeft doorverwezen. Als u nog geen vervolgafspraak heeft gepland, neem dan contact op met de poli van uw behandelend arts.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of bent u verhinderd neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie via tel.  043-387 72 72 (op werkdagen van 08.30 uur tot 17:00 uur) of stuur een e-mail naar secretariaat.knf@mumc.nl.

Laatst bijgewerkt op 4 juli 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-613