MUMC+ getekend

Patiëntinformatie

Patiënten Informatie - borstkanker

Borstkanker

Geachte mevrouw of meneer

Zojuist is bij u de diagnose borstkanker gesteld. Er gaat de komende tijd veel op u afkomen. Goede informatie kan u helpen de komende tijd om de juiste beslissingen te nemen. Deze informatie is belangrijk om uw ziekte te kunnen begrijpen en ermee om te gaan.

Artsen en andere zorgverleners bespreken alles wat voor u van belang kan zijn. Op onze website (www.oncologie.mumc.nl) vindt u informatie over uw ziekte, onderzoek, behandeling en over het omgaan met uw ziekte en de gevolgen daarvan. Tijdens de gesprekken in het ziekenhuis krijgt u veel informatie. Daarom is het verstandig om uw mogelijke partner of een ander vertrouwd persoon mee te nemen.

De informatie op onze website kan u meer inzicht geven in uw ziektebeeld. Zo kunt u wellicht meer grip krijgen op de situatie. Veel mensen vinden het prettig om actief betrokken te zijn bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen over de behandeling. Dit kan alleen als u goed geïnformeerd bent. Daarnaast kunt u uw eventuele partner en/of uw naasten de informatie laten lezen zodat ook zij op de hoogte zijn.

Ook uw specialist en uw huisarts weten dat dit een moeilijke periode in uw leven is. U kunt een beroep op hen doen om over uw situatie te praten. Bovendien zijn er zowel binnen als buiten het MUMC+ personen met wie u een afspraak kunt maken en die u kunnen helpen bij vragen/problemen. Hieronder staan de contactgegevens van de betrokken verpleegkundig(e) (specialisten) vermeld. Aarzel niet om contact op te nemen: wij zijn er voor u.

Wij hopen u met deze informatie zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen tijdens en na uw behandeling.

MUMC+

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de verpleegkundige.
Mammacare verpleegkundigen
Janine Crijns, Elly de Jong, Conny Goessens
Verpleegkundig specialisten mammacare
Christel Haekens, Femke Bruls 
Telefonisch spreekuur: 043-3872992
Elke werkdag van 14.00 tot 15.00 uur, m.u.v. woensdag van 10.30 tot 11.00 uur Email: mammapoli.mccc@mumc.nl

In geval van spoed in de avond, nacht, weekenden en op feestdagen belt u de Spoedeisende Hulp (SEH): 043-3876700

Op werkdagen kunt u bellen tussen 8.30-17.00
Polikliniek Oncologie: 043-387 64 00

Voor niet-dringende vragen kunt u mailen: poli.oncologiecentrum@mumc.nl.

Voor het maken, afzeggen of wijzigen van een afspraak verzoeken wij u vriendelijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van de formulieren op onze website.

Websites

Laatst bijgewerkt op 11 januari 2022