MUMC+

Folder

Glucagontest

Onderzoek naar de oorzaak van uw diabetes mellitus

Samen met uw behandelend arts heeft u besloten een onderzoek naar de oorzaak van uw diabetes mellitus te laten doen. Het onderzoek vindt plaats op de Brugpoli.

Doel van het onderzoek

Glucagon stimuleert de c-peptide afgifte door de alvleesklier. Dit is belangrijk bij het onderzoeken van de oorzaak van diabetes mellitus en de keuze van de behandeling.

Voorbereiding

De dag vóór het onderzoek mag u vanaf 22.00 uur niet meer eten of drinken. Overleg met uw arts welke medicijnen u wel of niet mag innemen.

Onderzoek

U meldt zich op de dag van het onderzoek om 08.30 uur op de Brugpoli van het Maastricht UMC+. De Brugpoli bereikt u via Route 3.

  • Komt u via de parkeergarage dan gaat u via de loopbrug richting centrale hal van het Maastricht UMC+. Op de loopbrug neemt u de eerste gang links.
  • Komt u via de hoofdingang van het Maastricht UMC+ dan gaat u in de centrale hal richting parkeergarage. Op de loopbrug gaat u naar rechts.
  • T: 043 - 387 56 69.

Tijdens het onderzoek zit u in een comfortabele stoel. U krijgt een infuusnaald in de arm. Via de infuusnaald wordt bloed bij u afgenomen en krijgt u een medicijn ingespoten. Dit medicijn is nodig voor het onderzoek. Daarna nemen wij nog viermaal bloed bij u af.

Het onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. 

Tip: Neem iets te lezen mee van thuis.

Afbeelding Brugpoli

Na het onderzoek

Na het onderzoek mag u gewoon weer eten en drinken. Neem daarom uw ontbijt mee van thuis. U mag ook uw medicijnen weer innemen en u kunt zelf met de auto of het openbaar vervoer naar huis.

Bijwerkingen

U kunt misselijk worden, maar dit is van korte duur.

De uitslag

Uw behandelend arts informeert u over de uitslag bij de eerstvolgende afspraak op de polikliniek.

Contact

Voor vragen over het onderzoek neemt u contact op met de Brugpoli.

T: 043 – 387 56 69

Laatst bijgewerkt op 25 oktober 2021