MUMC+

Folder

Echografie van uw gewricht

Onderzoek bij de Reumatologie

In overleg met uw arts is besloten om echografisch onderzoek te verrichten van uw gewricht(en) bij de afdeling Reumatologie. Op dit blad krijgt u informatie over het onderzoek.

De afdeling Reumatologie is onderdeel van de Poliklink Interne Geneeskunde. U vindt de Polikliniek Interne Geneeskunde op niveau 1 van het Maastricht UMC+ (MUMC+). Volg 7 - blauw.

Voorbereiding

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig

Echografieonderzoek bij de reumatologie
Echografieonderzoek bij de reumatologie

De uitslag

Tijdens het onderzoek vertelt de reumatoloog u zijn bevindingen. De uitslag geeft hij tevens door aan uw behandelend reumatoloog. Deze bespreekt tijdens uw polikliniek bezoek de verdere behandeling.

Het onderzoek

U meldt zich op het afgesproken tijdstip bij de Aanmeldbalie van polikliniek Interne Geneeskunde.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een reumatoloog. Dit is mogelijk niet uw eigen arts. Tijdens het maken van de echo zit of ligt u aan of op een onderzoekstafel. Op de huid van het te onderzoeken gewricht wordt gel aangebracht. Daardoor kan de reumatoloog het gewricht met een transducer (deze lijkt op een microfoon) aftasten en gewrichten, pezen en spieren op een monitor in beeld brengen.

Op verzoek van uw behandelend reumatoloog haalt de arts zo nodig vocht uit een gewricht en/of spuit hij een ontstekingsremmend medicijn in uw gewricht. Dit is vooraf met u besproken.

Het onderzoek duurt maximaal een half uur, afhankelijk van de hoeveelheid te onderzoeken gewrichten. Het onderzoek is niet pijnlijk en er wordt géén gebruik gemaakt van röntgenstraling. Na het onderzoek mag u meteen naar huis.

Contact

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op.

Polikliniek Interne Geneeskunde
043-387 51 00

Laatst bijgewerkt op 25 oktober 2021