MUC+

Folder

Stoppen met roken – persoonlijke begeleiding

Aangeboden door Polikliniek Longziekten

Stoppen met roken is moeilijk om alleen te doen. Daarom biedt de polikliniek Longziekten van het Maastricht UMC+ (MUMC+) u de mogelijkheid om hierbij persoonlijke begeleiding te krijgen van een gecertificeerd stoppen met roken coach.

Stoppen met roken

Persoonlijke begeleiding

Gedurende een jaar krijgt u begeleiding bij het stoppen met roken.

  • Het eerste gesprek zal poliklinisch plaatsvinden waarbij we kennismaken, het samen gaan hebben over uw motivatie, gewoontes, de te verwachte obstakels en mogelijke hulpmiddelen.
  • Nadat u een stopdatum heeft vastgesteld, krijgt u telefonische begeleiding, samen met u bepalen we waar uw behoeftes en ondersteuning liggen.
  • Meestal heeft u de eerste 3 maanden veel begeleiding nodig. Daarna is dit afhankelijk van uw wensen, bij 3, 6 en 12 maanden krijgt u altijd telefonische coaching.
  • De begeleiding is maatwerk.
  • De Longverpleegkundigen zijn professionals op het gebied van stoppen met roken en werken volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken en zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Begeleiding bij het stoppen met roken is opgenomen in de basisverzekering. Hulpmiddelen om te stoppen met roken worden één keer per jaar vergoed in combinatie met persoonlijk begeleiding. Wel kan het eigen risico van toepassing zijn. U kunt ten alle tijden telefonisch informatie vragen bij een van de Longverpleegkundigen.

Hulpmiddelen

Er zijn meerdere hulpmiddelen beschikbaar die u helpen om de zin om te roken laten afnemen.
Tijdens het consult kijken we samen met uw welk hulpmiddel het beste past bij uw situatie.

Aanmelden

Vraag uw huisarts of specialist voor een doorverwijzing naar de stoppen met roken poli en wij helpen u graag verder.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met een van de Longverpleegkundigen. U vindt de polikliniek Longziekten op niveau 1. Volg 7 – 1 blauw.

Longziekten
Telefoonnummer: 043 – 387 55 00
E-mailadres: longziekten@mumc.nl

Laatst bijgewerkt op 3 juli 2023. Bekijk de meest actuele versie van deze folder op: info.mumc.nl/pub-991